Friday 12 October 2012

Tiramisu Cake







Bahan-bahan

250gm cream cheese
200 ml whipping cream
60gm gula castor
1/2 sudu kecil esen vanilla
1 sudu besar nescafe (dibancuh dengan air)
lady finger
butter cake









Cara-cara

1) Potongkan kek dan susun di dalam bekas.
2) Curahkan air nescafe yang sudah dibancuh ke atas kek. 
Jangan curah terlalu banyak, takut lembik,asalkan kek tu basah je.
3) Pukul cream cheese, whipping cream dan gula kastor sehingga kembang.










4) Ratakan adunan cream cheese ke atas kek tadi.
 Jangan habiskan sebab nanti nak layer kat atas pulak.
5) Kemudian celupkan lady finger ke dalam bancuhan nescafe dan disusunkan ke atas kek yang sudah disapu cream cheese.
6) Lapiskan sekali lagi adunan cream cheese ke atas lady finger yang sudah disusun. 
Masa ni habiskan aje cream cheese tu.hehe















Lastly hiaskan dengan cocoa powder ataupun chocolate rice mengikut kreativiti masing-masing.
Tips : Sejukkan kan dulu triffle selama minimum 2 jam dalam fridge untuk kenikmatan tidak terhingga...nyam nyam





No comments:

Post a Comment