Friday 21 September 2012

Yummy Triffle








BAHAN-BAHAN 
(2 bekas bulat besar)

Kek 
Buah-buahan dalam tin
Agar-agar jelly
3 Cawan Susu Segar
2 Sudu Besar Tepung Kastad
 1/2 Cawan Gula










CARA-CARA 

1) Susunkan kek di dalam bekas.Kemudian siramkan dengan air buah-buahan tadi. Jangan sampai lembik pulak kek tu.

2) Sementara itu sediakan kastad. Satukan susu segar,gula dan tepung kastad. Kacau dengan api perlahan sampai mendidih.

3)Bila mendidih je kastad tu,terus curah ke atas kek tadi. Biarkan sejuk seketika.







 4) Kemudian susunkan buah-buahan tin ke atas kastad.

5) Akhir sekali sediakan agar-agar jeli. Dibelakang kotak ada disediakan cara memasak jeli ataupun satukan 3 sudu besar sebuk jeli dengan air 1 cawan. Masakkan hingga mendidih.

6) Biarkan suam-suam kuku sikit,hehehe. Lepas tu curah ke atas buah-buahan tadi.

7) Last sekali masukkan dalam fridge. Dah beku sikit jeli tu maksudnye dah boleh makan la. Selamat Mencuba!





Taraaa dah siap.Yummy Triffle!!!

(ppssttt: abaikan botol kicap kat belakang tu, hehehe)


No comments:

Post a Comment